L’equip de SBX de la RFEDI centra la seva pretemporada a Espanya, Suïssa i Argentina

Després de passar els tests mèdics a la Clínica Nasser de Saragossa, del 8 al 10 de juliol, el basc Lucas Eguibar, i els catalans Bernat Ribera (de l’equip C) i Marc Roura de l’equip de seguiment de SBX de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) s’han concentrat a la Cerdanya, on han treballat coordinació, equilibri, velocitat i altres capacitats. Han combinat activitats de bicicleta de diferents modalitats, tant d’enduro com de descens, amb exercicis de lliscament de wakeboard, wakesurf i patinatge amb l’skate tant en bowl com a rampa al 360ºeXtrem. L’andalús Regino Hernández i el càntabre Laro Herrero s’uniran al grup en les pròximes concentracions.
 
Segons Alex Martin, entrenador i seleccionador espanyol de l’equip de SBX, “l’objectiu d’aquesta concentració era poder fer aquest tipus de treball combinat amb un volum bastant alt. Vam fer les activitats d’enduro amb bicicletes elèctriques per aconseguir una major distància, més temps rodant i fer més temps de baixada, que era el que ens interessava per millorar. El segon dia el vam dedicar a practicar descens en el bikepark de la Molina “. I, pel que fa referència a les altres activitats de lliscament, Martin detalla que “la idea de l’esquí-surf era buscar lliscament amb velocitats altes i, en canvi, amb les activitats de wakesurf perseguíem més estabilitat, treball de peus i sensibilitat”. Al centre indoor de freestyle 360ºeXtrem es van centrar en practicar skate: van combinar tant treball de bowl, que consisteix en traçar dins de diferents línies dentreo d’un bowl, com de big air, saltant a les rampes.
 
Segons Martin, “els objectius per a aquesta pretemporada són poder començar a treballar amb el nou equip, adaptar-nos als canvis i arrencar amb la pretemporada amb la concentració de treball físic, intentant fer un volum important pel que fa a resistència i poder-lo combinar després amb treball d’equilibri, coordinació i, sobretot, lliscament “. I més endavant, aconseguir que aquests exercicis “tinguin una transferència al surf de neu”.
 
L’equip de snowboard cross de la RFEDI es desplaçarà fins a Suïssa, on la federació té el centre d’entrenament denominat “Casa Espanya” a la glacera de Saas Fee. Els entrenaments es dividiran en dues estades de 4 jornades cadascuna: del 15 al 18 de juliol i del 11 al 14 d’agost, on “esperem poder millorar en tècnica i tàctica”. A Suïssa “farem entrenaments en alçada i començarem a tocar neu”, matisa Martin. Paral·lelament, cada esportista anirà fent treball físic per preparar la pretemporada.
 
Cada any, el medallista olímpic Regino Hernández, el bronze mundialista en individual Lucas Eguibar i Laro Herrero visiten aquesta destinació, on troben les condicions òptimes per poder fer entrenaments de qualitat a l’alçada de les seves necessitats. Submergits en unes condicions idònies de neu hivernal, compten a més amb un bon circuit específic on millorar les seves tècniques i seguir progressant sobre la taula. Aquest estiu els acompanyaran també els més joves.
 
Setembre, posada a punt
Ja al mes de setembre, els 3 riders de la federació posaran destinació a l’Argentina, on els esperen 18 dies de concentració en neu. En aquesta estada, Martín assegura: “tenim previst fer un bloc important, acumulant bastants dies, fent surf de neu a poca alçada per poder fer molt volum de neu”.
 
Del 5 al 23 l’estació de Cerro Castor serà l’escenari perfecte on aprofitar al màxim cada dia d’entrenament. Durant la seva llarga estacia, a més, estrenaran la temporada d’hivern competint en el Campionat Nacional SBX d’Argentina, que es disputarà el dissabte 22 de setembre.
 
En plena pretemporada
Entre els mesos d’octubre i novembre, l’equip de SBX espera poder concentrar-se amb altres equips per fer treball de qualitat, quant a competitivitat amb ells i entrenaments combinats amb altres seleccions potents.
 
L’últim esglaó de la pretemporada serà a Finlàndia, on segons Martín “volem repetir un altre treball de qualitat acumulant bastants dies i que combini amb una situació competitiva en la Copa d’Europa de Pitzal, dies abans de la primera Copa del Món d’aquest any” .
 
Finalment, els objectius primordials per a aquesta temporada 2018-2019, l’entrenador de SBX conclou que consisteixen en “fer un paper important en la Copa del Món, que comença a Montafon (Àustria) del 13 al 15