Skjotskift i Anufrikova en esquí i Vicente i Gouwy en snowboard s’adjudiquen la JAM Extreme categoria 3* de la FWQ a Vallnord-Arcalís

Vallnord – Ordino Arcalís ha acollit aquest diumenge la segona edició de la JAM Extreme 3* by Tyrolia, una de les proves imprescindibles en l’agenda dels millors freeriders del món, que persegueixen l’entrada a l’elit de la modalitat, el Freeride World Tour (FWT). Les figures més destacades en la cita 2018 han estat el noruec Stinius Skjotskift i Anastasia Anufrikova, en la categoria freeski i David Vicente i Marion Gouwy en el cas del freesnow. La seva fluïdesa i la tècnica i control amb què han lliscat a través de les canals del Port del Rat els han portat a anteposar-se en la que ha estat l’única etapa pirenaica de la Freeride World Qualifier 2018 (FWQ).

Tots els participants en la prova han demostrat un nivell espectacular en el mateix escenari en què fa tot just unes setmanes els líders del freeride entrenaven i preparaven l’etapa andorrana del FWT. Els primers a llançar-se a través de la canal han estat esquiadors de la categoria masculina, la més nombrosa i que ha estat encapçalada per Stinius Skjotskift. Per pocs punts, el número 30 en la classificació general del FWQ, Maxime Buffet, no ha pogut anteposar-se al noruec. Mathieu Dewarrat ha tancat un top 3 molt disputat. En esquí femení, el triomf ha estat per a la russa Anastasia Anufrikova, que millora en la graella general però no aconsegueix posicionar-se entre les 20 millors esquiadores de la temporada. Ha estat seguida per la danesa Malene Madsen, que també millora en el ranking i, de fet, queda tot just després d’Anufrikova. Finalment, la búlgara Elena Mitrengova ha completat el podi.

En la modalitat snowboard masculí, el nom destacat de la jornada ha estat el de David Vicente. L’espanyol ha estat seguit per l’argentí Manuel Albisu i Daniel Sánchez Ballestero s’ha endut el bronze. En la categoria femenina snowboard, Fiona Torelló i Núria Castán han tornat a pujar al podi en una prova a Vallnord. No han pogut superar, però, la francesa Marion Gouwy, que ha estat la líder de la modalitat.

La JAM, camí de la categoria màxima, les 4*
La segona edició de la JAM Extreme 3* ha tornat a resultar en un èxit organitzatiu i el seu emplaçament a Vallnord – Ordino Arcalís, seu de les competicions de major renom del freeride, com ara el FWT, ha garantit la qualitat del terreny per als atletes arribats de països com ara la Xina, Xile i Argentina. Tot plegat fa que l’esdeveniment compleixi amb escreix els requisits per pujar a la categoria màxima de 4*, un objectiu a curt termini que es podria assolir de comptar amb el finançament extern necessari, ja que des de l’organització es descarta cercar aquest creixement a través de les inscripcions.

Una de les novetats de cara a la propera temporada és, tanmateix, la probabilitat d’ampliar el nombre de corredors amb la divisió de la competició. Tal com ha explicat el rider Dani Fornell, un dels màxims responsables de l’organització de la mà de Neveski Management, “es podria dividir la prova per a celebrar la categoria més nombrosa, la d’esquí masculí, en una cara, i reunir les altres tres en un altre escenari”. L’estació ordinenca compta amb múltiples zones que compleixen les característiques d’una façana digna per a la celebració de competicions com la FWT i la FWQ. Això, a més d’atraure més practicants de més països, facilitaria, segons ha assenyalat Fornell, l’entrada de grans riders locals que ara es troben amb la dificultat de viatjar lluny per participar en el certamen internacional.

Des de l’estació d’esquí de Vallnord – Ordino Arcalís, la direcció ja ha confirmat el seu suport a la JAM Extreme 3* by Tyrolia, a la qual tracta al mateix nivell que les cinc etapes acollides de la FWT tot garantint-ne l’èxit.
Si bé la competició ha tingut lloc la jornada d’avui, els riders gaudeixen tant de l’estació d’esquí de Vallnord – Ordino Arcalís, com dels més de 120 quilòmetres forapista de què disposa, des del passat divendres. Des d’aleshores, han rebut totes les indicacions en un briefing d’assistència obligatòria i han pogut conèixer i gaudir del país en actes com ara la festa après-ski que ahir dissabte se celebrava al Commençal Spot de la Massana.

El calendari de competicions segueix viu a Vallnord – Ordino Arcalís
L’obertura del mes d’abril amb la JAM Extreme dóna pas a més esdeveniments i trobades a l’estació d’Ordino Arcalís durant l’abril. En només una setmana, el dia 7 d’abril vinent, acollirà l’esperada Red Bull Home Run, prova prevista per al 24 de març que ha estat ajornada fins al dissabte a l’espera que les condicions meteorològiques siguin les millors per a l’espectacularitat de la competició. Les inscripcions a l’acte, que té reservats premis per als més ràpids i per a les disfresses més sorprenents en forma de material de les primeres marques, es poden fer a través del web https://www.redbull.com/es-es/events/home-run-2018-carrera-por-la-nieve-vallnord.

A més, fins al final de la temporada, el dia 30 d’abril, ha preparat diversos esdeveniments amb música en viu i après-ski oberts a tot el públic que aniran acompanyats de gruixos de neu que superen els dos metres i el temps primaveral.