Els freeskiers Javi Lliso i Thibault Magnin, 2n i 4t en la classificació final de Copa d’Europa FIS d’slopestyle

L’equip d’esquí freestyle de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) ha finalitzat la temporada 2017-2018 aquest dissabte 31 de març, coincidint amb el tancament del circuit de Copa d’Europa FIS d’esquí freestyle, en la competició disputada a Pec pod Snezkou (República Txeca) on Magnin va obtenir la cinquena plaça i Lliso es va anar a la 20 per una caiguda.

Com a resultat del circuit, el madrileny Javi Lliso ha acabat segon en la classificació final en la modalitat de Slope Style amb 215 punts. Thibault Magnin, flamant incorporació de l’equip aquesta temporada, ha finalitzat quart en la modalitat de Slopestyle amb 187 punts i en Big Air ha estat sisè amb 80 punts. Els vencedors del circuit han estat l’italià Ian Rocca en la modalitat de Slopestyle amb 285 punts i l’austríac Hannes Ruidiger a Big Air amb 200 punts.

Un equip de freeski RFEDI consolidat
Javi Lliso ha centrat la seva temporada al circuit de Copa del Món, on ha aconseguit resultats molt positius. En la prova de Font Romeu, el madrileny va aconseguir un top 20 després de quedar 17è, el millor resultat en esquí freestyle d’un espanyol en anys. En el circuit de Copa d’Europa ha aconseguit dues victòries a l’estació de Méribel (França) i un tercer lloc a Kaprun (Àustria).

Thibault Magnin, el nou fitxatge de la RFEDI aquesta temporada ha participat únicament en el circuit de Copa d’Europa, on ha aconseguit dos podis: va quedar tercer en Slopestyle a Vogel (Bulgària) i segon en Big Air a Sankt Anton (Àustria).

L’entrenador de l’equip, Josep Gil, comentava després de l’última competició que tant tècnics com a esportistes estaven molt contents amb els resultats obtinguts ja que durant la temporada han estat molt constants aconseguint un podi en cadascuna de les que han participat i, ha afegit Gil , “hem superat el nostre objectiu inicial que era acabar en el top 10 de Copa d’Europa”. El tècnic ha lamentat no poder estar presents en els Campionats d’Espanya de Slopestyle que es disputen el diumenge 1 d’abril a Sierra Nevada al snowpark Sulayr però competir en aquesta última Copa d’Europa era prioritari.

Per a l’entrenador de l’equip espanyol el secret de l’èxit d’aquesta temporada és que “durant els últims 3 anys hem anat millorant la pretemporada i això significa 50 dies d’esquí previs a la primera competició”. També ha constatat que s’ha pogut entrenar en snowparks de primera magnitud com són els de Mammouth Mountain (EUA), Seiser Alm (Itàlia), Silvaplana (Suïssa) o Sierra Nevada a Espanya.

La temporada ha estat exigent ja que han participat en sis proves de Copa del Món-set de Copa d’Europa la qual cosa significa un altíssim volum de competicions que han superat amb èxit també per la ciutat preparació física, ha comentat Gil.

De cara a la temporada que els objectius són intentar tenir a Lliso i Thibault en entre el top 20 de Copa del Món i tornar a repetir el top 5 en Copa d’Europa a més d’aconseguir un bon resultat en els Mundials que es disputaran a Park City (EUA). D’altra banda, Gil ha comentat també la intenció de reincorporar a Raúl Garrido (FMDI) que ha estat lesionat durant aquest hivern però que en temporades anteriors demostrat un gran potencial.

El president de la RFEDI, May Peus Espanya, va comentar després de conèixer el resultat final de Copa d’Europa que “gràcies als Mundials de Sierra Nevada 2017 es van crear les noves estructures de freeski i es va potenciar la de surf de neu. Ara estem ja recollint els fruits d’una programació esportiva a la qual hem pogut dotar d’un pressupost adequat per aconseguir resultats en l’alt nivell “.