Regino Hernández fa història amb una medalla de bronze en els Jocs Olímpics de PyeongChang’18

El rider de la RFEDI ha aconseguit la medalla de bronze en la prova de snowboard cros dels Jocs de PyeongChang (Corea del Sud) el dijous 15 de febrer. Gairebé 26 anys després, l’esport d’hivern espanyol torna a pujar al podi.

L’esportista de la RFEDI ha declarat després de l’esdeveniment que “espero que aquesta medalla tingui molta repercussió i la gent comenci a conèixer el surf de neu que és un esport tan increïble i en el qual tenim tantíssim nivell”.

El 20 de febrer de 1992, Blanca Fernández Ochoa aconseguia un bronze en esquí alpí a Albertville. 25 anys i 361 dies més tard 15 de febrer de 2018, Regino Hernández torna a situar Espanya en el palmarès olímpic, després d’aconseguir el bronze en la disciplina de snowboard cross. En acabar la carrera, encara a la zona de meta, el rider de Sierra Nevada ha declarat emocionat que “espero que aquesta medalla tingui molta repercussió gent comenci a conèixer més d’aquest esport, que és tan increïble i en el qual tenim tantíssim nivell. ”

Des dels entrenaments previs a la cursa, Regino va demostrar molta confiança amb el traçat del circuit, fet que es va demostrar en les classificatòries, on va aconseguir el tercer millor temps. El rider de la RFEDI ha treballat molt les sortides, un dels seus punts forts, i ha aconseguit passar a quarts i semifinals en primera posició en les dues rondes encara que paradoxalment havia patit en vuitens on ha aconseguit el pas per 4 centèsimes de segon. “En tot moment he intentat sortir el més ràpid possible i posar-me davant. D’aquesta manera, les possibilitats augmenten “, ha explicat.

Aquesta constància demostrada durant tota la cursa li ha valgut un merescut bronze, a molt poca diferència del francès Pierre Vaultier, que ha revalidat l’or que va aconseguir en els Jocs Olímpics de Sotxi el 2014 i de l’australià Jarryd Hughes, que s’ha endut la medalla de plata.

Regino ha tingut un record per a Israel Planas, el seu entrenador mort poc després dels mundials de Sierra Nevada de 2017: “Israel és el culpable que avui siguem aquí. Ha estat moltíssims anys amb nosaltres i gràcies a ell hem agafat un nivell increïble “. També ha recordat al seu amic de l’ànima Àngel Bru que va morir fa dos anys.

El president de la Real Federación Española de deportes de Invierno, May Peus Espanya, ha assegurat que aquesta medalla “significa una cosa molt gran i ha de ser un abans i un després d’aquesta nova etapa dels esports d’hivern espanyols. Realment, estàvem en deute amb el país. Els esports d’hivern han de ser-hi, han de ser potents, reconeguts i això al final es fa amb resultats “. “Enhorabona a Regino i als seus tècnics, i també vull recordar d’Israel Planas, en pau descansi, que una part d’aquesta medalla segur que és culpa d’ell”, ha afegit.

El basc Lucas Eguibar ha quedat fora en vuitens de final al patir una caiguda a causa d’un toc amb l’americà Baumgantner quan tots dos recepcionaban el primer gran kicker. Finalment, Eguibar ha acabat en el lloc 33è. Per la seva banda, el càntabre Laro Herrero ha finalitzat en la posició 38º.

Alejandro Blanco, present en l’esdeveniment, ha declarat que “els esports d’hivern mereixien aquesta medalla perquè s’ha estat a punt en moltes ocasions en els últims anys com amb Javier Fernández (4t) i Lucas Eguibar (7è) a Sotxi o amb Jordi Font (4t) a Torí “. El president del COE ha continuat afirmant que “les dues federacions d’hivern, neu i gel, estan fent un gran treball i això es nota ja en aquests Jocs que encara no han acabat i estic segur tindrem més alegries”. José Ramón Lete, president del Consell Superior d’Esports, també ha seguit emocionat la prova des de les grades i ha felicitat efusivament al nou bronze olímpic espanyol.

Un dels circuits més espectaculars de SBX
El circuit de SBX de PyeongChang’18 és un dels més espectaculars que s’han vist en la història d’aquest esport. Té una longitud de 1.277 km i un desnivell de 228 m amb 23 mòduls entre salts, peralts i dubbies, entre d’altres.

Destaca la sortida que és un “bastida” de més de 3 m d’alçada en el qual els riders es llancen al buit per superar un “wtang després del qual ve el primer kicker (salt) per donar pas al primer peralt cap a la dreta enfocant al “dragon Back” seguit d’un altre salt que després d’uns dubbies dirigeix ​​cap al segon peralt, aquest d’esquerres. Un altre salt descomunal dóna pas al tercer peralt, de dretes que dirigeix ​​al salt anomenat “big booter” per encarar el quart peralt, d’esquerres, al qual segueixen els dubbies i el cinquè peralt a dreta. Després d’aquest, el salt “whale tail”-tres kickers més en línia recta fins a meta.

Medalles i diplomes olímpics d’espanyols en esports d’hivern de neu:

Medalles

Paco Fernández Ochoa 1º Esquí alpino SL Sapporo’72 (Japón)

Blanca Fernández Ochoa 3ª Esquí alpino SL Albertville’92 (Francia)

Regino Hernández 3º Snowboard SBX PyeongChang’18 (Corea del Sur)

Diplomes

Blanca Fernández Ochoa 6ª Esquí alpino GS Sarajevo’84 (Yugoslavia)

Blanca Fernández Ochoa 5ª Esquí alpino SL Calgary’88 (Canadá)

Raquel Gutiérrez 8ª Ballet esquí artístico Albertville’92 (Francia)

María José Rienda 6ª Esquí alpino GS Salt Lake City’02 (EEUU)

Jordi Font 4º Snowboard SBX Torino’06 (Italia)

Lucas Eguibar 7º Snowboard SBX Sochi’14 (Rusia)

Queralt Castellet 7º Snowboard halfpipe PyeongChang’18 (Corea del Sur)

Properament la Copa del Món a La Molina
Després dels Jocs Olímpics, els tres riders tornaran al circuit de Copa del Món amb la prova a La Molina, que es disputarà al circuit d’Alabaus el 3 de març. L’estació catalana està preparant a consciència el traçat en què sap que participaran els medallistes olímpics 2018. A més, aquesta competició a l’estació propietat del Grup FGC forma també part del calendari d’esdeveniments destacats de la programació per celebrar els 75 anys de la instal·lació del primer remuntador a Font Canaleta.

En la classificació general del circuit de Copa del Món SBX FIS 2017-2018 Regino Hernández ocupa el 9è lloc amb 1.826 punts, Lucas Eguibar 11è amb 1.596 i Laro Herrero 49º amb 191. L’actual líder és el francès Pierre Vaultier amb 4.320 punts.

Properes competicions de Copa del Món FIS de SBX 2017-2018
02-03 març La Molina (Espanya), 10-11 Moscow (Rússia) i 17-18 Veysonnaz (Suïssa)

Foto: Nacho Casares-COE