Queralt Castellet aconsegueix diploma olímpic en ser 7a en el halfpipe dels JJOO de PyeongChang 2018

Queralt Castellet ha aconseguit la 7a plaça en obtenir una puntuació de 67.75 en la seva segona ronda. La 4 vegades olímpica va aconseguir en Torino’06 la posició 26 va ser 12a a Vancouver ’10 i 11a en Sochi’14. El dia 13 a PyeongChang’18 no ha pogut planxar seva millor ronda, però sí que ha aconseguit una puntuació de 67.75 que li ha valgut el diploma.
 
La guanyadora ha estat la joveníssima nord-americana Chloe Kim, de 17 anys, que ha aconseguit a la primera ronda una puntuació de 93.75 que a la tercera s’ha atrevit a millorar amb una valoració dels jutges de 98.25. Kim ja va demostrar ahir que estava molt fort guanyant les classificatòries dilluns i dimarts ho ha certificat en les finals. Segona ha estat la xinesa Jiayu Liu amb 89.75 i la tercera medalla ha estat per a la també nortamericana Arielle Gold amb una ronda de 85.75.
 
Castellet ha comentat després de l’esdeveniment que havia arriscat tot “en la tercera, tenia la ronda, però no ha sortit. Jo venia aquí a planxar la ronda amb la qual he caigut i per tant no ho he aconseguit així que el diploma està bé però no era l’objectiu “.
 
La rider de Sabadell ha afegit que havia tingut una caiguda “fent el backside (BS) setembre en entrenaments a primera hora del matí i això m’ha condicionat. Així que he assegurat en la primera ronda i en la segona he tret un 1000 i en la tercera m’he atrevit amb el BS 9, que sí que ha sortit bé i he pensat que ja el tenia. Però per al front side (FS) 1000 a la part baixa del pipe venia amb velocitat i he donat massa impuls a l’inici del salt i m’he anat al pla amb una mala recepció i això m’ha perjudicat.
 
El PyeongChang Halfpipe, que així es diu la instal·lació, té una longitud de 150 m una amplada màxima de 26 m, una inclinació de 18º, una alçada interna de 5 m amb una inclinació màxima dels laterals de 82º.
 
perfil
A la rider catalana de 28 anys i del club CEMT se la coneix per aconseguir la primera medalla per a Espanya en halfpipe en els Campionats del Món amb la plata en Kreischberg 2015 i es va proclamar campiona del món júnior de la disciplina a 2009 al Japó. Ha participat en 4 Jocs (Torino’06, Vancouver’10, Sochi’14 i PyeongChang’18). La temporada 2016-17 va aconseguir el 6è millor resultat en Laax i, convalescent d’una lesió, va competir en les modalitats de halfpipe i big air dels Mundials de Sierra Nevada de 2017. A més dels de Sierra Nevada ha participat en els mundials d’Arosa ’07, Gangwon’09, Stoneham’13 i els citats de Kreischberg’15 on va ser 2a en halfpipe.
 
La rider de Sabadell aquesta temporada ha tornat en plena forma, aconseguint la victòria en la prova de Copa del Món disputada a l’estació nord-americana d’Aspen Snowmass i fa unes setmanes un tercer lloc a Laax, ambdues proves en la modalitat de halfpipe. En el seu haver tenen 10 podis a la Copa del Món Snowboard FIS, tres d’ells primers llocs.

Foto: Nacho Casares-COE