Victòria de Kilian Jornet a la Vertical Race de la Copa del Món de Puy Saint Vicent i bronze per Clàudia Galícia

La quarta prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya es disputava entre ahir i avui a Puy Saint Vicent, França. Ahir es va disputar una prova Individual on l’esquiador català Kilian Jornet, que tornava a la competició després de tres mesos de convalescència per una operació a l’espatlla, aconseguia la 4a posició i avui s’ha disputat una Vertical Race. La prova d’avui, de 680 metres de desnivell, començava just al centre de la ciutat i pujava cap el Parc Nacional d’Écrins. Immediatament després de la sortida, un grup d’esquiadors encapçalats per Kilian Jornet, Werner Marti, Michele Boscacci, Davide Magnini i Oriol Cardona, van prendre la davantera i van decidir el ritme de la cursa. Jornet va estar al capdavant, seguit per Werner i els dos italians.
Kilian Jornet va posar la directa en els últims metres deixant poques esperances al suís Werner i aconseguint així l’or en aquesta vertical race. Jornet va acabar la cursa amb un temps de 27’09 ”. La segona posició va ser per Werner Marti a sis segons del guanyador. Boscacci i Cardona van protagonitzar una lluita arrefissada a la recta final però finalment, l’italià, Michele Boscacci, va completar el podi en tercera posició, només dos segons per sobre d’Oriol Cardona que finalitzava quart. La cinquena plaça va ser pel jove Davide Magnini que aconseguia l’or en la categoria Sub23. En aquesta categoria, els esquiadors de la FEDME, Antonio Alcalde i el català Pau Coll, aconseguien la 3a i 4a plaça respectivament. 41a posició de la vertical per l’andorrà Jordi Solé i 43a per Gerber Martín.
En categoria femenina, Axelle Mollaret va dominar tota la cursa des d’un bon inici i va aconseguir la primera posició amb un temps de 32’16, seguit per la suïssa Victòria Kreuzer amb un temps de 32’52 ”. La catalana Claudia Galícia finalitzava en tercera posició, tot i no ser la seva especialitat. Bona també l’actuació de Marta García i Nahia Quincoces que signaven el 6è i 7è millor registre de la cursa. La espoir Fátima de Diego, finalitzava 21à a la general i 7à en Sub23.
La ISMF viatjarà a Sicília per al Campionat d’Europa que se celebrarà a l’Etna del 22 al 25 de febrer. Les competicions començaran amb la cursa Sprint programada per al dijous 22. L’endemà els esquiadors s’enfrontaran a la cursa Vertical. La prova individual està prevista per al dissabte 24.