Andorra es proclama el millor equip del 26è Trofeu Borrufa a Vallnord – Ordino Arcalís

En la 26a edició del Trofeu Borrufa, Andorra ha tornat a declarar-se com a un dels favorits. L’amfitrió ha finalitzat en la primera posició dins de la classificació dels 27 països que han participat de la competició d’esquí alpí infantil i juvenil, després d’aconseguir 472 punts i 25 medalles en el transcurs dels quatre dies de proves. Les més de 300 persones que han format part de l’esdeveniment s’han acomiadat aquesta tarda al Centre de Congressos d’Ordino, on a més dels podis de la prova súper gegant disputada avui, s’ha fet un reconeixement als països que més han destacat al llarg de les quatre jornades de cursa. Així doncs, a més d’Andorra, Gran Bretanya (381 pts) i Espanya (333 pts) han estat les dues delegacions que han triomfat en aquesta edició 2018.

El Comitè Organitzador del Trofeu Borrufa, de la mà del Cònsol Major de la parròquia que ha acollit l’esdeveniment, Josep Àngel Mortés, ha aprofitat la festa de comiat per felicitar els joves corredors i els seus acompanyants per la preparació demostrada. Mortés també ha volgut aplaudir la bona entesa que s’ha repetit tant amb la Federació Internacional d’Esquí com amb la Federació Andorrana d’Esquí i que ha tornat a resultar en un èxit a tots els nivells. Finalment, el cònsol ha recordat i agraït la col·laboració imprescindible del Govern i de Crèdit Andorrà amb el mateix comú d’Ordino per celebrar aquesta trobada internacional.

Resultats de la 4a jornada de proves: SÚPER GEGANT
El súper gegant disputat a la pista de la Portella del Mig d’Arcalís ha estat la modalitat que ha clausurat aquesta trobada internacional que ha tingut lloc a Vallnord – Ordino Arcalís des del passat dilluns. Avui, els grans destacats de la jornada han tornat a ser els corredors i corredores andorranes, amb presència a tots els podis i un total de 7 medalles. Les andorranes Clàudia Garcia i Nàdia Bernat han tornat a ressaltar, en aquesta ocasió a la modalitat Súper Gegant. Les esquiadores U14 han aconseguit la segona i tercera plaça, respectivament, a només 0.37 i 1.56 de la primera, l’espanyola Georgina Tarragó, que ha fet un temps d’1:03.44. Pel que fa a la cursa masculina, Marc Fernández, amb el 4t lloc, ha estat el millor andorrà. En aquest cas, ha finalitzat a 1.78 del vencedor, el francès Giorgio Lamassa (1:01.97). Darrere seu, el també francès Norick Polchi (1:07.87) i l’espanyol Aniol Torres (1:03.47).

Pel que fa als atletes U16, també cal parlar de quatre medalles. Irina Medina i Carla Mijares han finalitzat el súper gegant en 3a i 5a plaça amb un temps de 58.57 i 59.07. Per aquest ordre, han estat superades per Zita Tóth, que ha finalitzat la cursa amb 57.13 i la britànica Daisi Daniels (58.33). Entre Medina i Mijares, la israeliana Noa Szollos (58.94). Per últim, i en un primer lloc, Roger Bartumeu. L’andorrà ha fet un temps de 58.38, per davant de l’argentí Tiziano Gravies (58.65), l’espanyol marc Vilalta (59.18) i el seu homòleg Ty Acosta (59.26). El podi Súper Gegant U16 masculí l’ha tancat el britànic Eliot Bennett (59.41).

Resultats de la 3a jornada de proves: COMBINADA I SUPERGEGANT
El francès Norick Polchi ha estat el vencedor del gegant amb 1.01.97, seguit del seu compatriota Giorgio Lamasa, a 0.62. Tercer ha estat l’espanyol Aniol Torres, a 2.00. En quarta posició ha acabat l’andorrà Arnau Areny a 2.42 i cinquè ha estat el britànic Jack Upton, a 2.52.

L’andorrana Clàudia Garcia s’ha endut l’or del supergegant U14 amb 1.03.22. Segona ha estat l’espanyola Georgina Tarrago, a 0.26, mentre que tercera ha acabat la també andorrana Nàdia Bernat, a 0.64. La britànica Emilia Ackerley ha sigut quarta a 1.54, i la francesa Ambre Bailet cinquena a 1.62.

Resultats de la 2a jornada de proves: GEGANT I ESLÀLOM
Andorra ha situat dos corredors entre els cinc millors al gegant U16 masculí. Roger Bartumeu ha estat el guanyador de la cursa amb 1.44.14, mentre que segon ha estat l’argentí Tiziano Gravier, a 1.08. Tercer ha acabat el també andorrà Ty Acosta, a 1.73, amb el mateix temps i la mateixa posició que l’holandès Ties de Jonge. En la cinquena plaça ha finalitzat Nicolas Pirozzi, a 1.88.

Hongria s’ha endut l’or al gegant U16 femení amb Zita Tóth, que ha guanyat amb 1.42.91. Segona ha estat la israeliana Noa Szollos, a 1.68, mentre que tercera ha acabat la britànica Siena Horton, a 3.15. En la quarta plaça ha acabat l’espanyola Jana Suau a 3.43, mentre que la danesa Maia Soe Valde ha estat cinquena a 3.58.

Resultats de la 1a jornada de prova: ESLÀLOM
El gegant U14 femení ha coronat l’andorrana Nàdia Bernat, que s’ha imposat sobre la britànica Emilia Ackerley, les espanyoles Georgina Tarrago i Olatz Suárez, i la belga Nore Kerkhnofs.
Bernat s’ha imposat amb un crono de 1.51.76, deixant a 0.64 la britànica Ackerley i a 0.65 l’espanyola Tarrago. A 3.15 ha acabat Suárez mentre que la belga Kerkhnofs ho ha fet a 3.37.

El gegant U14 en categoria masculina ha estat per al francès Georgio Lamasa, que s’ha imposat sobre l’espanyol Aniol Torres, el britànic Jack Upton, l’andorrà Marc Fernández, que ha estat quart, i l’espanyol Aleix Aubert.
Lamasa ha vençut amb 1.48.69. A 2.34 ha acabat l’espanyol Torres i a 4.69 el britànic Upton. En la quarta plaça, Fernández ha finalitzat a 4.86, mentre que en la cinquena, Aubert ha estat a 5.91.