Quim Salarich i Juan del Campo guanyadors dels dos eslàloms Far East Cup a Corea del Sud

El 10 i 11 de gener s’han disputat a l’estació de High1 Resort (Corea del Sud) dues competicions d’eslàlom (SL) Far East Cup de la FIS en què els dos esportistes, membres de l’equip d’esquí alpí de la Real Federación Española de Deportes de Invierno i que ja han aconseguit les marques dels criteris per poder ser seleccionats per als Jocs de PyeongChang 2018, han aconseguit la victòria.

Els esportistes de l’equip d’esquí alpí de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), Quim Salarich i Juan del Campo, s’han pujat al més alt del podi a l’estació de High1 Resort (Corea del Sud) després de guanyar els dos eslàloms Far East Cup disputats els dies 10 i 11 de gener de 2018. a tan sols un mes dels Jocs Olímpics de PyeongChang’18, els dos esquiadors, amb criteris complerts per a la cita, han demostrat que estan en un bon estat de forma i que qualsevol dels dos serà l’escollit, segons criteri tècnic, per participar en el SL olímpic (en què Espanya té només una plaça)

En l’eslàlom de dimecres 10, Salarich va aconseguir la victòria amb un temps d’1: 41’11 i 11.15 punts FIS, la segona millor puntuació de la seva carrera, darrere dels 9.94 punts que va obtenir en l’eslàlom FIS a Diavolezza (Suïssa) el passat mes de novembre. El van seguir el rus Simon Efimov (2n) amb un temps 1: 41’83 i l’eslovè Matej Falat (3r) amb 1: 41’87. Joan va acabar en 4a posició, amb un temps d’1: 42’02 i 17.63 punts FIS.

En el segon eslàlom, disputat aquest dijous, el català liderava la carrera a la primera mànega a 1.30 segons sobre el basc, que era el segon. En la segona mànega, finalment, Juan del Campo ha guanyat la cursa amb un temps d’1: 35’58 aconseguint la millor puntuació en eslàlom de la seva carrera: 9.42 punts FIS. En segona posició l’ha seguit el rus Simon Efimov, amb un temps d’1: 36’28; i en tercera posició el japonès Yohei Koyama (1: 36’54). Quim Salarich ha comès un error i no ha pogut acabar la cursa, tot i haver fet una molt bona actuació fins pocs metres abans de la meta.

El director general de la RFEDI, Olmo Hernán, ha assegurat que “la federació té plena confiança en les possibilitats dels seus esportistes, d’aquí l’esforç i la inversió que s’ha realitzat per portar-los fins Corea del Sud”. El responsable esportiu de la RFEDI, Lluís Breitfuss, ha destacat que “per aconseguir aquesta baixa puntuació FIS cal guanyar carreres d’altíssim nivell, no n’hi ha prou amb pujar-se al podi amb un 2n o 3r lloc. Tenint en compte els esquiadors presents en aquestes competicions, aquests resultats són el fruit del treball dels esportistes espanyols amb el seu equip tècnic i de preparació física i de la detallada planificació de la temporada “.
L’equip nacional d’esquí alpí masculí
Tots els esportistes de l’equip d’esquí alpí masculí de la RFEDI van arribar a Corea del Sud el dia 7 de gener per disputar diverses competicions en les disciplines de gegant, eslàlom, alpí combinada i super-g. Les proves, incloses dins la categoria Far East Cup, van començar el 9 de gener i duraran fins al divendres dia 12.

Altres resultats destacats d’aquestes proves van tenir lloc en el gegant disputat el dimarts 9 de gener, en què Albert Ortega va acabar 6è amb 24.44 punts FIS i Aingeru Garay 7è amb 25.86 punts.

Aquest divendres 12 de gener es disputarà la combinada alpina (SG + SL)