El fondista andorrà Irineu Esteve, segon en la prova de 15km patinador a l’OPA Copa d’Europa de Campra

Avui s’ha disputat la prova OPA Copa d’Europa de Campra, a Suïssa, amb Irineu Esteve en la prova de 15km patinadors sènior, i Carola Vila en la de 5km patinadors júnior.
Esteve ha finalitzat en la 2a posició en la cursa de 15km sènior amb una participació de 99 corredors. El seu temps ha estat de 35.08,6, a 4 segons exactes del vencedor, el francès Clement Arnault (35.04,6). El tercer classificat ha estat el també francès Robin Duvillard, amb 35.08,7.
L’andorrà ha anat a més durant la cursa. En l’inici de la prova, amb només 0,2km de cursa disputats, el seu temps el situava 22è. A partir d’aquí, s’ha situat entre els 10 millors. En el km 3,7 era 7è, mentre que en el 7,5 se situava en la 4a posició. Aquesta plaça l’ha mantinguda durant una bona estona: en el 11,25km estava a 11 segons del millor, i en el 12,95km a 8 segons, i seguia quart. Ha estat al final de la cursa, quan ha aconseguit reduir el temps perdut i en meta, en el km 15, ha marcat un crono de 35.08,6, a només 4 segons del vencedor i en la segona posició final.
Pel que fa a Carola Vila, l’andorrana ha estat 20a en la prova júnior amb un temps de 13.57,8 en els 5km de la cursa júnior. Vila ha finalitzat a 59,8 de la vencedora, que ha estat la francesa Flora Dolci amb un crono de 12.58,0. En la cursa han participat 64 corredores.

Joan Erola, entrenador: “Estem molt contents. Irineu ha fet una carrera boníssima. Podia haver guanyat, però també podia haver quedat quart perquè els quatre primers estan en quatre segon. Ha anat de menys a més en tota la carrera i això és bona senyal, perquè vol dir que es troba bé. A veure demà, amb l’skiathlon (10+10) i a veure com anirà. Serà difícil repetir el d’avui, però ja es veurà. Ho batallarem al màxim i a veure com va. Es sortida en línia, i l’important és que es trobi bé recuperant les bones sensacions, com l’any passat. Crec que anem pel bon camí”.