Peak Performance celebra el seu 30 aniversari amb Nigel Caburn

Aquest any Peak Performance celebra el seu 30 aniversari de la mà del mític dissenyador britànic Nigel Cabourn. La marca sueca ha posat a la venda una exclusiva i excepcional col·lecció d’esquí amb peces unisex d’estil militar.

Únicament una llegenda com Nigel Cabourn podia ser triada per a la primera col·laboració del 30 aniversari de Peak Performance. El dissenyador va irrompre amb força en el món de la moda gràcies al seu particular forma de reinventar l’ús de la roba de treball. Ara, ha adaptat el seu estil a una col·lecció excepcional de peces d’esquí per Peak Performance.

‘Hem passat mesos consultant els arxius personals de Nigel plens de roba d’estil militar, per trobar les millors peces i reinventar’ explica Sofia Gromark Norinder, responsable Urban Design a Peak Performance.

La col·laboració entre Cabourn i Peak Performance ha funcionat molt bé, ja que tots dos són experts en l’elaboració de roba d’alt rendiment, creant una gamma de peces dissenyades per a les persones que realitzen activitats de muntanya a baixa temperatura.

La fusió entre l’experiència en roba militar de Cabourn i el “savoir faire” únic i innovador de Peak Performance al domini del outdoor i amb un estil escandinau, ha donat com a resultat una col·lecció que fusiona un estil militar suec amb una tendència contemporània i urbana.

‘Sóc especialista en l’uniforme militar anglès i sempre m’ha interessat l’exèrcit, l’armada i la Royal Air Force. Tot i ser anglès, la patrulla d’esquí suec de muntanya m’ha cridat molt l’atenció. Ells són els que ens han inspirat per crear aquesta col·laboració ‘, diu Cabourn.

La col·lecció està composta per 20 peces unisex, des d’un abric de pell d’ovella fins uns pantalons d’esquí pensat tant per pista com per fora de pistes.

‘Les jaquetes d’esquí sueques s’assemblen molt a les que els americans portaven a la Desena Divisió de Muntanya. El seu equipament estava compost d’una peça única amb una motxilla integrada a l’esquena. Aquest és el detall que m’ha interessat i que he pogut veure reflectit en el model de l’exèrcit suec. Es tracta d’un material de camuflatge impermeable ‘, diu Cabourn. ‘La moda se centra cada vegada més en els aspectes tècnics i en l’estil militar, el que ens afavoreix positivament’, diu Sofia Gromark Norinder. ‘Avui en dia la gent no vol que la seva roba tingui únicament estil, l’esport forma part de la seva vida quotidiana, i és un fenomen que hem tingut en compte en la col·lecció que hem desenvolupat.’

Mantenint el respecte mutu, les dues cases s’han inspirat en el passat per reinventar el futur. És el contrast entre el saber fer i la tècnica que fa d’aquesta col·lecció unes peces tècniques impecables.