Neix la Gala en Honor a l’Esport de Neu organitzat per la RFEDI, en col·laboració amb Madrid Snowzone

La RFEDI, en col·laboració amb Madrid Snowzone, organitzarà la I Gala en Honor a l’Esport de Neu el cap de setmana del 17 al 19 de novembre. Aquesta gala neix amb l’objectiu de retre homenatge al sector i als seus integrants: corredors d’avui i de sempre, estacions, federacions, clubs, institucions, marques, premsa especialitzada, etc. A més, en el marc d’aquesta celebració, el divendres 17 tindrà lloc el lliurament dels I Premis Nacionals de l’Esport de Neu, uns guardons que premiaran als millors esportistes de neu espanyols.

La Gala, que tindrà lloc a Madrid Snowzone durant tot el cap de setmana, coincidirà amb la primera prova de la temporada, l’Obertura de la Copa d’EspañaAudi U16 Trofeu SPAINSNOW. Serà un cap de setmana amb moltes activitats a la neu: exhibicions, test de taules, competicions, etc. Dins d’aquestes exhibicions es trobaran varietats menys conegudes com el múixing, i altres que estan expandint la seva popularitat, com el biatló o el freestyle.
I Premis Nacionals de l’Esport de Neu

En el marc de la Gala en Honor a l’Esport de Neu, se celebraran els I Premis Nacionals de l’Esport de Neu en un acte que representarà un homenatge als esportistes de neu espanyols del present i de la història. En aquests guardons no només es premiaran categories esportives, sinó accions o projectes que promocionin l’esport de neu i el posin en valor.

El jurat que avaluarà les candidatures i decidirà els guanyadors ja està confirmat. Estarà compost per diversos representants del sector: D. Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol; D. May Peus, President de RFEDI; Sra. María José López, presidenta de ATUDEM; D. Javier Villar, director de Madrid Snowzone. D. Alfonso Ojea, periodista de Cadena SER; Sra. Blanca Fernández Ochoa, medallista olímpica; Jordi Font, snowboarder olímpic i Sra. Carolina Ruiz, esquiadora olímpica.

Els premis que s’atorgaran són:
· Premi Paquito Fernández Ochoa, al millor esportista masculí de la temporada 2016/17 (en funció del rànquing mundial)

· Premi María José Rienda, a la millor esportista femenina de la temporada 2016/17 (en funció del rànquing mundial)

· Premi SPAINSNOW, al club o forces armades amb major projecció en la temporada 2016/17

· Premi Carolina Ruiz, al millor esportista amb projecció de l’any 2016/17

· Premi Blanca Fernández Ochoa – Dona i Neu, a la persona o entitat que més s’hagi distingit en la promoció del paper de la dona a la neu 2016/17

· Premi ATUDEM, a l’estació de muntanya amb major implicació esportiva en la temporada 2016/17

· Premi Comunicació de Neu, pel seu suport a la comunicació en els esports de neu 2016/17

· Premi al Millor entrenador / a de Neu, al millor i més professional entrenador de l’any 2016/17

Les sol·licituds per als premis seran gestionades per les diferents federacions autonòmiques i per ATUDEM. El termini per presentar les candidatures finalitza el proper dilluns 30 d’octubre, data a partir de la qual el jurat tindrà una setmana per avaluar-les.