Vallnord tanca la temporada 2016-2017 amb més de 685.000 dies d’esquí

Les estacions d’esquí de Vallnord han acomiadat la temporada 2016-2017 amb més de 685.000 dies d’esquí venuts i després d’obrir les seves portes al llarg de 137 jornades, una setmana més respecte de la temporada 2015-2016. Tot i haver-se vist obligades a tancar a causa de condicions meteorològiques adverses, les pistes de les Valls del Nord han experimentat de nou un creixement en els seus beneficis; la millora dels serveis ha comportat un augment de la despesa mitjana per part del visitant, que ha durant tota la temporada ha pogut gaudir d’uns gruixos de neu superiors als 65 centímetres i de totes les pistes obertes durant bona part de l’hivern.

Vallnord – Pal Arinsal
Les pistes de la Massana han oferit, aquesta temporada 2016-2017, més de 503.000 dies d’esquí. Aquest resultat ha vingut de la mà d’una facturació rècord per a la societat explotadora del camp de neu, EMAP, que ha superat els beneficis assolits històricament com a conseqüència de l’apreciació dels seus serveis i activitats. La restauració i les nombroses propostes al calendari de Vallnord – Pal Arinsal han portat l’esquiador a augmentar la despesa a les seves instal·lacions.

El director general de l’estació de la Massana, Josep Marticella, ha valorat molt positivament el transcurs d’aquest hivern i ha volgut destacar el tancament del global de la temporada 2016 – 2017 agraint els més de 100.000 clients que van gaudir de Vallnord durant els mesos d’estiu.

Vallnord – Ordino Arcalís
Les pistes d’esquí de la parròquia d’Ordino consoliden el creixement de l’afluència de clients dels darrers anys i tanquen la temporada d’hivern 2016-2017 havent venut més de 182.000 dies d’esquí. Així, Vallnord – Ordino Arcalís ha acomiadat aquest 17 d’abril els seus clients amb les millors condicions de neu i després d’un hivern dificultós com a conseqüència d’una meteorologia desfavorable; l’estació es va veure obligada a tancar les seves portes durant quatre dies no consecutius. Això no obstant, la societat SECNOA veu refermada l’aposta per l’explotació total dels seus espais de restauració: els usuaris de l’estació han respost molt positivament a les constants millores tot augmentant la seva despesa mitjana.

El director general de Vallnord – Ordino Arcalís, Xabier Ajona, s’ha manifestat molt satisfet pel desenvolupament d’una temporada hivernal que ha qualificat d’“intensa”, vist que, malgrat la falta de neu a inici de temporada i, per contra, unes nevades abundants a partir del mes de gener que van arribar a comportar el tancament obligat de les pistes, la clientela s’ha mantingut fidel i nous visitants han descobert el potencial de Vallnord – Oridno Arcalís.

Seu d’actes internacionals
Una temporada més, les estacions de Vallnord han estat escenari de nombroses celebracions esportives seguides a nivell internacional. En primer lloc, cal destacar l’arribada de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Font Blanca, que arribava a Arcalís amb la cursa individual i es desplaçava l’endemà a Arinsal amb la vertical. A més de la Tri-Blanc, la Pal Skimo Femení, la JAM Extreme Freeride Wolrd Qualifier… És d’obligada referència l’acollida del Freeride Worlt Tour. Enguany, les canals d’Arcalís s’han convertit per partida doble en l’epicentre mundial del freeride tot celebrant tant la prova inaugural inicialment prevista a les pistes de Chamonix com l’esdeveniment que ja fa tres anys que se celebra a Vallnord i que encara perdurarà el proper trienni.