Vallnord – Ordino Arcalís tanca el calendari de la Freeride World Qualifier amb la competició 3* JAM Extreme

Vallnord – Ordino Arcalís ja ho té tot enllestit per convertir-se una vegada més, aquest cap de setmana del 7 al 9 d’abril, en el punt focal del freeride mundial. Més de 120 riders de les categories masculina i femenina d’esquí i snow tornen a les pistes de Vallnord per lluitar per una plaça entre els millors del món. La JAM Extreme 3* by Tirolia enfrontarà participants de més d’una vintena de països als canals del Pic de Cataperdís, “la segona cara de tot el circuit més gran de tota Europa”, tal com ha destacat el rider i organitzador Dani Fornell durant la presentació de l’esdeveniment. A més, per la seva ubicació, aquesta zona garanteix unes molt bones condicions de neu. Així mateix, les característiques i pendents del terreny donen joc als riders i asseguren un ampli ventall de línies imponents.

Després d’acollir, el passat mes de febrer, dues de les cinc competicions del Swatch Freeride World Tour i inaugurar amb elles la cursa cap al nomenament dels millors riders a nivell internacional, les pistes d’Arcalís clouen la sèrie de proves per poder optar a la primera divisió. El Freeride World Qualifier començarà el divendres, 7 d’abril, amb una inspecció inicial per part dels participants que, l’endemà, cercaran situar-se en el primer pla mundial.

Dani Fornell i Mark Galvez, riders locals i organitzadors d’aquest esdeveniment internacional, han volgut destacar la qualitat de la neu amb què es trobaran els riders. Tal com han explicat els artífexs d’aquest acte esportiu de referència, que enguany arriba a la seva cinquena edició, les previsions meteorològiques per al proper dissabte garanteixen les millors condicions per a dur a terme la prova, així com per a visualitzar l’exhibició dels participants. Amb tot, Fornell ha assegurat que, de cara el futur i després que la JAM Extreme s’hagi consolidat entre els circuits de la FWQ, la voluntat passa per “expandir-se i crear una estructura, una plataforma, perquè això no mori” i, en els propers tres anys, “expandir-se per tot el Pirineu”.

Per categories, el grup més voluminós serà l’esquí homes, amb una seixantena de participants, entre els quals l’andorrà Eloi Fernàndez. L’actuació dels riders en aquesta modalitat serà decisiva: encara queden dues places en joc. En el cas d’esquí dones, l’Aida Aleix serà la sola andorrana entre les 21 corredores inscrites. Per últim, i en la modalitat snow, cal destacar la participació de 22 i 12 riders en les categories masculina i femenina, respectivament.