Philippe May frega els 200 km/h i guanya la primera Copa del Món de KL a Grandvalira

L’esquiador suís Philippe May ha sorprès als favorits i ha guanyat la primera de les tres curses de la Copa del Món d’esquí de velocitat que fins diumenge es disputen al sector de Grau Roig de Grandvalira. La victòria ha anat acompanyada d’un nou rècord de velocitat a la pista Riberal. May ha arribat fins als 199,56 quilòmetres per hora. A l’italià Simone Origone, que ha acabat tercer, li ha durat només un dia el rècord -186,29 km- que havia aconseguit en la sessió d’entrenaments oficials del dia anterior.
Aquesta és la tercera victòria en la Copa del Món per a Philippe May des que va debutar l’any 2002. La seva darrera victòria es remuntava a l’any 2004, a Cervinia (Itàlia).
El francès Bastien Montes, l’actual líder de la Copa del Món del KL, ha acabat segon amb una velocitat de 198,71 km/h . Els 80 punts que ha sumat li han permès desfer l’empat que fins al començament d’aquesta cursa a mantenia amb l’austríac Manuel Kramer que ha finalitzat cinquè. El guipuscoà Ricardo Adarraga ha acabat la cursa setè amb una marca de 195,32 km/h. L’esquiador ha declarat: “estic satisfet perquè he quedat just al darrera dels 6 magnífics. Cada any hi ha més competitivitat i és més complicat ser al capdavant. Sincerament crec que puc millorar el meu rendiment en les dues pròximes proves”. El madrileny Juanki Sánchez ha acabat divuitè i el barceloní Eduard Manrique ho ha fet en el lloc 23 d’un total de 27 participants. Demà la segona prova de la Copa del Món també serà puntuable pel Campionat d’Espanya.
En categoria femenina, Valentina Greggio ha dominat les dues mànegues i ha guanyat la cursa amb una velocitat de 194,69 km/h. Aquesta temporada la italiana està imbatuda i ha encadenat la quarta victòria consecutiva. En segona posició ha acabat la francesa Celia Martínez (192,21 km/h) que ha superat a la sueca Britta Backlund (191,54 km/h), segona a la general de la Copa del Món. Valentina Greggio és la guanyadora virtual del Globus de Cristall, però matemàticament, encara no s’ha produït.

Resultats Primera Copa del Món KL

Categoria masculina
1 Philippe May (Sui) 199,56 km/h
2 Bastien Montes (Fr) 198,71 km/h
3 Simone Origone (Ita) 198,44 Km/h
4 Klaus Schrottshammer (Aut) 198,12 km/h
5 Manuel Krammer (Aut) 196,49 km/h

Categoria femenina
1 Valentina Greggio (Ita) 194,69 km/h
2 Celia Martinez (Fr) 192,21 km/h
3 Britta Backlund (Sue) 191,54 km/h
4 Lisa Hovlnd-Uden (Sue) 191,32 km/h
5 Karine Dubouchet (Fr) 191,12 km/h