Central de Neu programa 9 – Temporada 2014/2015

Ja som a l’equador de la temporada de Central de Neu, i avui us portem un programa totalment fora pista.

Els Campionats del Món d’esquí de muntanya s’han disputat a Verbier, Suïssa i els membres de l’equip de la FEDME, com sempre, han fet un molt bon paper. Kilian Jornet amb dos ors, Marta Garcia en sub 23, amb un or i dos bronzes, bronze per Oriol Cardona i bronze també per la parella formada per Mireia Miró i Marta Riba. Però la sorpresa dels campionats la donava l’esquiadora de fons Laura Orgué, què prenia la medalla d’or a la intocable Laetitia Roux en la vertical.

I l’estació andorrana de Grandvalira acollia diumenge els Campionats del Món de Freeride en categoria Júnior. La catalana Fiona Torelló va aconseguir fer-se amb la medalla de bronze en surf de neu. Repassarem tot el que van donar de si aquests mundials.

La setmana passada es disputava l’etapa francesa de la Copa del Món d’escalada en gel a l’estació de La Plagne. Les modalitats de velocitat i dificultat donaven espectacle a l’impressionant Champagny Ice Tower de 25 metres d’alçada.

I en els breus de neu d’aquesta setmana, anirem a Sierra Nevada, on Queralt Castellet va aconseguir una nova medalla de plata al halfpipe en la Universiada 2015, passarem per Vallnord Arcalís, on dissabte es disputa la 3a prova del Freeride World Tour 2015, un dels esdeveniments més importants als Pirineus del calendari internacional d’enguany, i acabarem parlant de les curses de velocitat de cotxes sobre el gel, el Trofeu Andros, que dissabte disputava la gran final.