Central de Neu programa 12 – Temporada 2014/2015

Començarem a Itàlia, on el passat cap de setmana es va disputar la 3a cita de la Copa del Món d’esquí de muntanya amb una individual i una prova esprint. La catalana Marta García aconseguia l’or en l’esprint en categoria promesa i l’andorrana Inka Bellés el bronze. Oriol Cardona va fer-se amb el bronze a l’individual en categoria sub 23.

I Zermat, Suïssa, va tornar a ser l’escenari de l’espectacle de la Skiers Cup que arribava a la 5a edició. Durant dos dies els continents americans i europeus s’han enfrontat en un Backcrountry Slopestyle i un Big Mountain per buscar la victòria amb equips de 9 riders competint un contra un.

I l’estació ceretana de La Molina ha tornat acollir els Campionats del Món IPC de surf de neu. Parlarem amb els màxims responsables d’aquest camp de neu per conèixer la gran implicació de La Molina amb aquest tipus d’esdeveniments.

I acabarem al Principat d’Andorra, on per l’estació de Grandvalira han passat els esquiadors més ràpids del planeta. El sector de Grau Roig ha acollit els Campionats del Món de Kilòmetre Llançat i una prova de Copa del Món d’aquesta especialitat.

I en els nostres breus de neu, parlarem del Freeride Vall d’Aran que es disputa aquest cap de setmana, de la dama blanca i la nova plusmarca mundial de velocitat amb esquís de fons.